Mimmi Montán | Olsson & Gerthel

Mimmi Montán

Konstnären Mimmi Montán

Mimmi Montán är en Malmöbaserad konstnär som kommer från en familj av kreativa, där hon under hela sin uppväxt uppmuntrats att skapa konst som både är processdriven och konceptuell. Just nu hänger fyra av hennes målningar i vår butik på Engelbrektsgatan 9.

Montáns målningar består av olika typer av landskap där hennes utgångspunkt är det visuella intrycket som hon sedan kanaliserar in i sina verk. Därefter konstruerar hon mängder av lager för att med en känsla av modernism; klippa överflödiga detaljer och betona motivets enkla former och ytor, då det först och främst är den övergripande lysande effekten av landskapet som träffar en.


Yellow bells/Arizona drought, 122x122 cm

På sitt abstrakta men raka sätt vill hon att målningarnas många färgskikt ska vara en inbjudan in i hennes nostalgiska värld. Målningarna representerar den kvinnliga kroppen och den naturen hon har samlat på sig sedan barnsben.


Alger, Algae, 124x183 cm

  • Privat
  • Företag
Meny