Konsten, möblerna, kunskapen – 30 år senare | Olsson & Gerthel

Konsten, möblerna, kunskapen – 30 år senare

Olsson & Gerthel är galleriet (Galleri Gerthel) som sedan blev det lilla varuhuset med ambitionen att kunna erbjuda en komplett inredningslösning. Konceptet tog sin utgångspunkt i arkitekturen, det handlade om att kunna möblera upp husen vi ska leva i. Och det ska göras med inredning med konstnärliga kvalitéer. Det här var Malmö 1990, en tid och en stad som på många vis inte alls var redo för Håkan Olsson & Susanne Gerthels ambitioner. 

I år, 30 år senare, drivs verksamheten vidare med samma ambition som tidigare. Konsten, möblerna, kunskapen, har på olika sätt varit ryggraden i verksamheten sedan starten. Kanske att vi alltid har lagt lite större tyngd vid kunskapen - Det ska vara en kunskapsbaserad verksamhet. Böckerna, kunskapen har alltid haft en central roll och det är kunskapen som har givit oss möjligheten att med en säker hand kunna vägleda våra kunder till att göra långsiktiga och bra val.

“Husen vi bor i, kyrkorna vi ber i, teatrarna vi ler i… T.o.m. broar, stationsbyggnader, kontor, varuhus och busshållplatser kan vara fantastiska konstverk”. Detta är ett utdrag ur vårt manifest vi publicerade för 30 år sedan och det är lika aktuellt idag. För oss handlar det nämligen inte bara om möbler. Det handlar lika mycket om att kunna se konsten i allt, precis som man kan se skönheten i det mesta. Detta var också grundtanken när Susanne Gerthel en gång i tiden startade nordens första galleri med fokus på arkitektur, tillsammans med dåvarande maken Håkan Olsson.

Kunskapen handlar också om att kunna göra urvalet, att kunna se vad som har konstnärliga och relevanta kvalitéer. Det handlar inte om att ha ett stort utbud utan om att ha ett bra utbud.

Vi vet att varje konstverk eller möbel har en intressant historia – och den vill vi berätta om. Det är med stor glädje och engagemang som vi har delat med oss av vår kunskap och utbud av inredning i 30 år.

Konsten, möblerna, kunskapen. I 30 år har dessa kärnvärden varit bärande för vår verksamhet. Det är med dessa tre hörnpelare som Olsson & Gerthel nu i 30 år har hjälpt kunder att skapa välplanerade, tidlösa och funktionella hem. Hem att leva och trivas i.
Ända sedan 1990 har vårt utbud eftersträvat att återspegla det bästa som samtiden har att erbjuda av god design – med särskild tonvikt på konstnärliga kvaliteter. Vi vill erbjuda våra kunder en noga utvald blandning av gamla och nya designklassiker.

Nu väntar ytterligare 30 år framåt, där vi vill fortsätta lyfta fram tidlös inredning med konstnärliga inslag. Med stor ödmjukhet inför en tuff bransch så vill vi också tacka alla kunder som har varit oss trogna genom åren. Genom detta fortsätter vi leva upp till Konsten, möblerna, kunskapen.

  • Privat
  • Företag
Meny