MENU at The Audo x Olsson & Gerthel | Olsson & Gerthel

MENU at The Audo x Olsson & Gerthel

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

Det danska varumärket MENUs högkvarter är beläget på The Audo i Köpenhamn - en unik och ambitiös hybridyta. Här kombineras showroom och huvudkontor med hotell, konceptbutik, restaurang och café i en eklektisk blandning, genomsyrad av MENUs möbler och designfilosofi. Nu i sommar kan du besöka en mindre, men närmre, version av denna kreativa hub i vår utställning Menu at The Audo.

I sitt namn som är förkortat från det latinska talesättet "Ab uno disce omnes" - from one learn all - kan man urskilja den designfilosofi som binder samman The Audo. MENU är noga med betona gemenskap och den positiva effekt det har för kreativitet och skapande. The Audo står som ett monument för denna idé och är väl värt ett besök för den design- eller arkitekturintresserade när läget i världen återigen tillåter det. Tills dess så erbjuder vi vår utställning som en koncentrerad microversion av The Audos stimulerande miljöer.

I fokus står det nya skrivbordet The Eclipse Desk som visades upp för första gången under förra årets 3 Days Of Design, Köpenhamns årliga designmässa. Prototypen som presenterades drog många blickar och genererade såpass många lovord att MENU nu lanserar bordet i spetsen av deras nya kollektion. Som en av endast två utvalda återförsäljare i Sverige är vi på Olsson & Gerthel stolta att kunna visa upp detta exklusiva arbetsbord.

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

The Eclipse Desk är formgivet av Fred Rigby, en ung brittisk designer vars självtitulerade studio är baserad i centrala London. Tidningen Elle Decorations pekade nyligen ut Rigby som en av tio brittiska formgivare att hålla koll på. I skapandet av skrivbordet inspirerades Rigby av naturen och gav bordsskivan en organisk form som påminner om stenarna längs med stränderna i Dorset där han växte upp, naturligt polerade av havet. Eclipse är Rigbys första samarbete med MENU. 

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

Förutom sin tilltalande form har Eclipse även en del praktiska funktioner, dolda under ytan. I pelarfoten av mattlackerad metall finner man nämligen en sladdgömma med vars hjälp man prydligt kan organisera sin arbetsyta, vackert demonstrerat av bordslampan Torso 57 på bilden ovan. Locket till sladdgömman är skuret ur samma stycke massiva ek som bordskivan vilket innebär att ådringen i träet förblir obruten, en av flera små detaljer som utmärker kvaliteten i hantverket. 

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

I utställningen finner man även soffborden Passage som är formgivna av designduon Krøyer-Sætter-Lassen. Borden är en vidareutveckling av pallen med samma namn och delar samma avskalade design som känns i lika delar refererande till klassisk dansk formgivning som den känns nyskapande. Borden komplementeras väl av MENUs Tearoom-soffa vars fåtöljutförande man även finner bakom Eclipse-skrivbordet. 

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

I MENUs designfilosofi har begreppet “soft minimalism” gradvis tagit en central roll och ingenstans blir den utvecklingen tydligare än i serien Afterroom, MENUs första stoldesign. När den först lanserades år 2012 var stolen en stilstudie i minimalism med sitt tunna, svartlackerade metallunderrede och avskalade säte och rygg i lackerad MDF. Sedan dess har formspråket mjukats upp och materialen uppdaterats. I utställningen finner du fyra Afterroom Plywood Dining Chairs i mörkbetsad ek och klädda säten i det lyxiga tyget Moss från den italienska textilproducenten Sahco. 

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

En av MENUs mest framgångsrika produkter är soffbordsserien Plinth, vackra skapelser som ger illusionen av ett massivt stycke marmor. Plinth Shelf är ett senare tillägg till kollektionen som skänker en skulptural kvalité till vilken vägg den än placeras på. 

Utställning MENU at The Audo Olsson & Gerthel

Utställningen pågår till och med den 9 augusti 2021 i vår butik på Engelbrektsgatan 9 i Malmö. Varmt välkomna!

>> Här kan du läsa mer om produkterna i utställningen <<

  • Privat
  • Företag
Meny