CH23 Stol från Carl Hansen | Olsson & Gerthel

CH23 Stol

Inside out

Under vårkampanjen Inside out får du rabatt på nästan hela sortimentet till och med 10 april

Visa endast lagervaror

Egenskaper

Material 
Tvålad ek, papperssnöre
Bredd  50 cm
Höjd  79 cm
Djup  50 cm
Sitthöjd  45 cm

Information

Finns i webblager
(2-4 arbetsdagar)[?]

Lagerstatus

Webblager: 11 st
Butikslager Malmö: 2 st

Kontakta oss om du vill köpa fler än det antal som finns i lager just nu.

Fri frakt
Fri frakt på inredningsdetaljer och belysning över 1000 kr och möbler över 5000 kr
[?]
Hittat ett billigare pris? Matcha priset

Hittat varan till ett billigare pris?

Vi erbjuder 101% prisgaranti på hela vårt sortiment. Det innebär att vi inte bara matchar, utan även ger dig ett bättre pris, om du skulle hitta samma vara hos en annan återförsäljare. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort för att hantera din prismatchning.

Ange länk till produkten eller ladda upp en offert

Filer måste vara mindre än 2 MB.
Tillåtna filtyper: gif jpg jpeg png pdf doc docx.
5 875 kr
7 344 kr
7 280 kr exkl. moms
9 100 kr
Lägsta pris senaste 30 dagarna: 9 100 kr
Hem / Stolar / Köksstolar & matstolar / CH23 Stol

Produktbeskrivning

Designer  Hans J. Wegner
Leverantör  Carl Hansen & Søn

CH23 är ännu en av Hans J. Wegners klassiker som nu äntligen väckts till liv. Här ser du den läckra trästolen CH23 från Carl Hansen som gick i ide för över 50 år sedan. Wegners världsberömda talang för att ta fram hög komfort och elegant estetik med hjälp av trä blir väl påtaglig redan vid första anblick. Ryggstödet och de bakre benens lätt välvda form gör att stolen får en hög stabilitet. Originalritningarna med dess karaktäristiska detaljrikedom i ryggstödet har följts till punkt och pricka, med undantag för höjden som ökat med två centimeter för att bättre passa samtidens människor.

Stolen går att välja i antingen ek eller valnöt, alternativt i en kombination av de båda. På Olsson & Gerthel får du möjligheten att välja mellan både lackad och oljad ytbehandling. Väljer du stolen helt i ek kan du dessutom få den såpad, vitoljad eller svartbetsad. Stolen bär den traditionella pappersitsen, men har istället för kuvertflätning den läckra dubbelflätningen. Sitsen finns i vanlig ordning att välja i antingen natur eller svart, en egenskap som tillsammans med det klassiskt enkla formspråket gör det lätt att finna en plats för CH23 i hemmets inredning.

Under Stockholm Furniture & Light Fair 2017 fortsatte Carl Hansen på samma trevliga bana som förra året. Då de började återlanseringen av några av Hans J. Wegners första skapelser, CH22 och CH26, för varumärket. Tillsammans med dessa, och naturligtvis även den storslagna Y-stolen, lade CH23 grunden för Carl Hansens enorma framgångar och popularitet. Med dessa möbler tog Hans J. Wegner designvärlden med storm då hans skicklighet med trä, både som hantverkare och formgivare, suddade ut alla gränser för vad man tidigare trodde var möjligt.

  • Privat
  • Företag
Meny