Tops Kaffeperkulator från Cook'n Bloom | Olsson & Gerthel

Tops Kaffeperkulator

Välj utförande

 • Large (13.5 dl)
  578 kr
  680 kr

Egenskaper

Material 
Rostfritt stål, permawood
Höjd  21 cm
Diameter  13 cm

Leveransinfo

Finns i webblager
(2-4 arbetsdagar)[?]

Lagerstatus

Webblager: 2 st
Butikslager Malmö: 1 st

Kontakta oss om du vill köpa fler än det antal som finns i lager just nu.

Frakt: 59 kr  Frakt: 59 kr
Fri frakt vid beställningar över 1 000 kr
[?]
578 kr
680 kr

Produktbeskrivning

Leverantör  Cook'n Bloom

Tops kaffeperkulator bär en snygg retrodesign, tack vare sitt nästintill oförändrade utseende och ständigt ökande efterfråga sedan lanseringen 1964. Kaffeperkulatorn är till för dig som inte nöjer dig med något annat än det absolut bästa, inte ens när det kommer till morgonkaffet. Du använder den enkelt hemma på spisen, men den kan även tas med på utflykten då en öppen eld, grill eller gasolkök fungerar precis lika bra.

Handtaget är tillverkat av värmetålig permawood som ställer sig i en smakfull kontrast gentemot kaffebehållaren i högkvalitativt, rostfritt stål. Av funktionella skäl och bästa effekt är även spridaren tillverkad i rostfritt stål. För att göra det hela ännu smidigare har Tops kaffeperkulator även en glasknopp på locket som gör att du hela tiden har kontroll över resultatet. Fungerar utmärkt att diskas för hand, alternativt i diskmaskin på översta hyllan.

Så här fungerar Tops kaffeperkulator

 • Sätt kaffebehållaren på stigarröret och mät upp perkulatormalet kaffe i kaffebehållaren, ca 1 "kaffemått" per kopp för önskad styrka, sätt på spridarlocket.
   
 • Häll i önskad mängd vatten, ca 1,5 dl per kopp, i kaffekannan och sätt i hela kaffebehållaren.
   
 • Sätt perkulatorn på önskad värmekälla, plattan bör inte vara större än själva perkulatorn. Handtaget får inte heller vara direkt över värmekällan.
   
 • Sätt på hög värme. När perkuleringen börjar och du ser vatten bubbla upp i glasknoppen sänker du till medelvärme, varmt nog för att vattnet ska perkulera med ett jämt bubbel i glasknoppen.
   
 • Perkulera till önskad styrka på kaffet. Du kan se i glasknoppen hur kaffet blir mörkare och mörkare. Ungefär 5-8 minuter efter din egen smak. När du uppnått önskad styrka på kaffet tar du av perkulatorn från värmekällan (som nu är varm, så använd gärna en grytlapp). Ta ur kaffebehållaren, vänta ett ögonblick, häll upp och njut av kaffet.
Meny