Carina Seth Andersson | Olsson & Gerthel

Carina Seth Andersson

Carina Seth Andersson är en svensk formgivare med utbildning från Konstfack MFA 1993. Sedan hennes skoldagar har hon både drivit egen verksamhet såväl som arbetat med bland annat Hackman, Skrufs Glasbruk och Fogia. Hon har även gjort vasen Dagg för Svenskt Tenn. Många av hennes verk står utställda på museer runt om i Sverige, men hon har även gjort utställningar internationellt.

Hennes arbetssätt tar alltid sin tid, då hon alltid har många bollar i luften. Detta för att låta ett projekt ge ny energi åt ett annat, något som kanske är grunden till hennes långa rad av vackra verk. I Carina Seth Anderssons senaste samarbete med Fogia tog hon fram en serie av mångsidiga keramiska kärl som även ställdes ut på Stockholmsmässan 2016.

Utifrån den ödmjuka filosofin om att bra saker i vardagen förbättrar måendet tar hon fram mängder av fina inredningsdetaljer så som krukor och glasverk i sin ateljé i Gustavsberg. Inte sällan får hennes skapelser stor uppmärksamhet på både mässor och i bloggar, och under 2017 fick hon ta emot Elle Decoration Swedish Design Awards pris för Årets Designer.

  • Privat
  • Företag
Meny