Claesson Koivisto Rune | Svensk design | Olsson & Gerthel

Claesson Koivisto Rune

Trion av skickliga arkitekter och formgivare består av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune som började sin resa som en arkitektbyrå. De har kommit otroligt långt sedan starten 1995 och idag lägger de lika stor vikt på både arkitektur och design.

Inga utmaningar är varken för stora eller för små för Claesson Koivisto Rune då de sätter sin unika prägel på allt från byggnader som hotell och bostäder, butiker, kontor, utställningar och kök till läckra glas, möbler, kakel och belysning. Ja, de har till och med designat det prestigefyllda TV-priset, Kristallen.

Trots att många ofta benämner deras design som minimalistisk, är det inte alltid hela sanningen då deras trendbrytande formgivning ständigt förändras och deras arbetsområde konstant expanderar. Med sitt unika arbetssätt och oväntade former får de gång på gång designvärlden att häpna på mässor runt om i världen. Något som lett till samarbeten med stora mängder varumärken som bland annat Asplund, Fontana Arte, Kasthall, Muuto, Petite Friture, Skultuna, Swedese, Örsjö Belysning och Wästberg, för att nämna några "få"!

Inte heller har deras prestationer gått obemärkt förbi vad gäller priser. Under sin tid tillsammans har Claesson Koivisto Rune tagit emot över 60 utmärkelser som till exempel Designer of the Year och Best Seating 2014 av Elle Décor Italia, German Design Award (guld och silver) 2011 och Furniture of the Year 2012 av Elle Decoration Sverige.

Enbart av att se några av deras fantastiska möbler, accessoarer eller byggnader blir man genast fängslad. Att sedan lyckas förstå hur de hunnit med alla de enorma bedrifter under sin tid tillsammans gör att det är svårt att göra något annat än att beundra Claesson Koivisto Rune. Därför har även vi på Olsson & Gerthel blivit stora beundrare av trion och erbjuder därför ett urval av deras absolut vackraste lampor, soffor, skåp, sideboards och små nätta inredningsdetaljer i mässing med mängder av alternativ.

  • Privat
  • Företag
Meny