Jaime Hayon | Konst och design i ett | Olsson & Gerthel
På Olsson & Gerthel finner du Jaime Hayons möbler och lampor av hög kvalité

Jaime Hayon

Den spanska designern Jaime Hayon är välkänd för sina vackra möbler, lampor och inredningsdetaljer som skickligt präglats av hans konstnärliga natur. Jaime Hayon föddes 1974 i Madrid och efter att ha studerat industriell design började hans framgångsrika karriär 1997 i Italien.

Sedan starten av hans egen studio för över 15 år sedan, har hans talang blivit internationellt uppmärksammad och han har fått lämna sitt avtryck i sortiment hos varumärken som bland annat Magis, Moooi, &Tradition och många fler. Han har till exempel gjort inredningar världen över där hans konstnärliga innovation bevisat sig kunnat höja den visuella känslan även i de mest exklusiva miljöer.

Även det ikoniska varumärket Fritz Hansen har mängder av vackra möbler och inredningsdetaljer skapade av Jaime Hayon. Med sin fåtölj Ro tog han sig an dansk design och resultatet blev slående. Detta var tveklöst en av anledningarna till att Fritz Hansen även valt att samarbeta med Jaime Hayon för deras kollektion av accessoarer, Objects, där den konstnärliga spanjoren bidragit med flera vackra vaser och ljusstakar.

Listan över utmärkelser och priser som Designer of the Year sträcker sig lång, och fortsätter ständigt växa i takt med att Jaime Hayon tar ut svängarna med elegant och kreativ design, utan den minsta hänsyn för regler och trender.

Milà Stol

1 792 kr
2 240 kr
Magis
Finns i flera utföranden.

Piña Stol

6 544 kr
8 180 kr
Magis
Finns i flera utföranden.
  • Privat
  • Företag
Meny