Mats Theselius - Ett tidlöst sortiment | Olsson & Gerthel

Mats Theselius

Mats Theselius är en svensk formgivare född 1956 i Stockholm. Hans talang som möbeldesigner med konstnärliga drag känns naturlig då hans far, Pär Andersson, var en välkänd konstnär. Efter sina studier på Konstfack mellan 1979 och 1984 började hans framgångsrika resa som ledde till samarbeten med mängder av stora varumärken som Källemo, String och många många fler.

Många av Mats Theselius möbler har fått stor uppmärksamhet, inte minst fåtöljen Bruno som han skapade 1997 efter att han fått ta emot det ärofyllda Bruno Mathsson-priset. Även hans andra möbler som fåtöljerna Aluminium, Inox och Star sticker enkelt ut ur mängden med sina kreativa utföranden. Det är även han som ligger bakom det kända vitrinskåpet i en behaglig gul ton som matchar tidskriften National Geographics vackra omslag, och dessutom rymmer hela 25 årgångar som passar skåpet som handen i handsken.

Det är trots det inte bara ett Bruno Mathsson-pris han hunnit gör sig förtjänt av, utan även Chair Of The Year från Sköna Hem, Dagens Nyheters designpris och Torsten & Wanja Söderbergs designpris för att nämna några. Inte helt oväntat blev han invald till Konstakademien 2011. På Olsson & Gerthel hittar du Mats Theselius vackra möbler som består av en rad fåtöljer, kontorsstolar och vitrinskåp. Som om det inte vore nog har vi även en specialutgåva av Bruno-fåtöljen, helt i svart, som säljs exklusivt till Olsson & Gerthels kunder.

  • Privat
  • Företag
Meny