Michael Anastassiades | Olsson & Gerthel

Michael Anastassiades

Sedan uppstarten av sin egen studio i London 1994 har Michael Anastassiades utforskat samtida föreställningar om estetik och kultur. Hans många verk har ofta ett minimalistiskt formspråk, på ett sätt som nästintill gör det vardagligt. Att skapa något som ser så enkelt ut, samtidigt som det är fullspäckat med funktion och liv, tyder på hans otroliga talang som formgivare.

Idag visas många av Michael Anastassiades konstnärliga lampor och möbler på permanenta utställningar på bland annat Museum of Modern Art i New York, Victoria and Albert Museum i London och MAK i Wien. Under åren har han även arbetat med stora varumärken som Flos, där en uppsjö av lampor finns representerade i sortimentet.

Genom sin studio har en filosofi utvecklats där man hamnat i en ständig strävan efter individuella, tidlösa och eklektiska lampor och möbler. Med Michael Anastassiades utbildning som både civilingenjör från Londons Imperial College of Science Technology and Medicine och en examen i industriell design från Royal College of Art, är det fullt förståeligt att varje lampa och möbel har en så välplanerad design.

  • Privat
  • Företag
Meny