Monica Förster | Olsson & Gerthel

Monica Förster

Monica Förster är en svensk formgivare, känd för flera internationellt omtalade och uppmärksammade stolar, bord, fåtöljer och diverse inredningsdetaljer, med en  härlig innovativ och samtida design. Hennes känsla för form och stora nyfikenhet för ny teknik och nya material får hennes möbler och accessoarer att sticka ut ur mängden. Många tror idag att Monica Försters möbler tillhör några av framtidens stora klassiker.

Från sin studio, baserad i Stockholm, har hon haft mängder av projekt för stora varumärken som De Padova, Swedese, Alessi, Skultuna, Erik Jørgensen, Lightyears och många fler. När Monica Förster inleder ett samarbete med ett nytt varumärke tittar hon ofta på dess historia och försöker kombinera det med detaljer kopplade till sitt eget ursprung.

Vad gäller priser och utmärkelser är Monica Förster sällan sistvald. Under sin karriär har hon tagit emot mängder av priser både hemma i Sverige såväl som internationellt. Bland annat har hon fått utmärkelser för sina bestick och lampor av Residence Magazine, Elle Interiör och Årets Rum. Monica Förster har även blivit utvald till Designer of the Year av både Elle Decoration och Residence Magazine.

  • Privat
  • Företag
Meny