Naoto Fukasawa | Olsson & Gerthel

Naoto Fukasawa

Ju enklare form, desto skickligare formgivare. Naoto Fukasawas innovationer bygger på noggranna studier av hur vi använder ting i vårt dagliga liv. Han fokuserar inte bara på det objekt han skapar, utan också på hur de förhåller sig till sin omgivning. Dessa vardagsinnovationer har gjort Fukasawa till Japans nu levande mest berömda och inflytelserika formgivare. Han är en sann designers designer – en formgivare som kollegor världen över beundrads av.

Naoto Fukasawa föddes i Yamanashi i Japan 1956, och tog examen i produktdesign på Tama Konstuniversitet 1980. Efter att ha arbetat för IDEO i USA i sju år blev han chef för IDEO i Japan. 2003 grundade han Naoto Fukasawa Design. Typiska objekt är CD-spelaren för MUJI, mobiltelefonerna "Infobar" och "Neon" och hushållsprodukterna under det egna märket "±0". Och förstås den poetiska poetiska bänken och pallen Log för Swedese, som är en alldeles unik förvaringsmöbel.

Fukasawa har fått ett 50-tal utmärkelser, är professor på Musashino Art University, och författare till boken "An Outline of Design". Källa: Swedese.se

  • Privat
  • Företag
Meny