Niclas Hoflin | Olsson & Gerthel

Niclas Hoflin

Niclas Hoflin är en svensk designer och ligger bakom det fantastiska vackra sortimentet hos Rubn, tidigare Ruben Lighting. Som 7-åring var han redan djupt fascinerad av ljus och eld, och det blev grunden till hans framgångsrika karriär som designer.

Den stora vändpunkten kom när han var 30 år gammal och träffade den danska designern Ole Palsby. Deras vänskap hade en enormt viktig roll i den fantastiska filosofi Niclas Hoflin har idag om vad en lampa bör vara. Med Niclas finslipade talang för att skapa en balans mellan funktion, design och kreativa idéer, har han skapat flera fantastiska lampor som bland annat Long John, Arkipelag, Lord, Astoria och Vox, för att nämna några.

Hans verk är ofta inspirerade av traditionell svensk och dansk design, med former och funktioner som är anpassade till samtida vardagliga behov. Utan att förlora sina rötter till det förflutnas läckerheter. Niclas Hoflins lampor för Rubn tillverkas alltid för hand, på samma sätt som de gjort i över 50 år, vilket ger alla hans produkter en personlig omsorg som gör de mer individuella.

Filosofin om att förändra människors liv till det bättre, förverkligas gång på gång med Niclas Hoflins otroligt vackra lampor som ständigt fortsätter att överraska designvärlden med stor glädje.

  • Privat
  • Företag
Meny