Philippe Starck | En världsledande designer | Olsson & Gerthel

Philippe Starck

Philippe Starck är en internationellt erkänd designer, född i Frankrike 1949. Som son till en flygplansritande flygingejör, blev han i tidig ålder lärd att allt i livet, från förhållande till formgivning, måste vara strikt och elegant organiserat. Än idag lever han efter samma filosofi och är övertygad om att det är grunden för att skapa nödvändiga, kreativa verk. Oavsett om det rör sig om arkitektur eller små detaljer på en lampa, så arbetar han alltid med ett obevekligt driv och entusiasm.

Under tiden som studerande vid Ecole Nissim de Camondo i Paris var Philippe Starck nästintill apatisk av uttråkning. Hans första genombrott kom dock 1969, när han designat en uppblåsbar struktur baserad på idén om materialitet, som också återspeglar hans tidiga passion för hemmiljöer. Hans verk fångade Pierre Cardins uppmärksamhet under Salon de l'Enfance och han blev erbjuden ett jobb som Art Director.

Mycket har hänt sedan 1969, och idag är Philippe Starck en värdsledande designer som arbetat med många av designvärldens ledande varumärken som bland annat Flos och Kartell för att nämna några. Under sin karriär har han hittills skapat över 10 000 olika verk, och det finns ingen som helst begränsning vare sig antal eller nisch.

  • Privat
  • Företag
Meny