HAY Matbord | Rektangulära, ovala och runda | Olsson & Gerthel

HAY Matbord

Dags att köpa matbord från HAY? Hos oss på Olsson & Gerthel hittar du ett brett utbud av av både rektangulära, ovala och runda matbord från HAY. Här kan du välja mellan kollektioner som Loop Stand, About a Table, Pyramid, Copenhague, Triangle och Copenhague Deux. Vi har dessutom de populära benbockarna ur Loop Stand som är ett perfekt alternativ för dig som vill skapa ditt alldeles egna unika matbord. Inte sällan hittar du flera av matborden från HAY i utställningen i vår butik på Engelbrektsgatan 9 i Malmö. Som återförsäljare till HAY kan du dock handla online med fri frakt över 1000 kronor oavsett om du bor i Göteborg, Stockholm eller andra delar av Sverige.

Vilket matbord passar ditt hem bäst? Oavsett om du ska köpa matbord från HAY eller något annat varumärke måste du alltid tänka på hur det kommer att användas. Hur många personer ska använda bordet? Har ni småbarn? Kommer det utsättas för mycket fläckar? Alla har vi olika livssituationer, men som tur är finns det bra matbord för alla lägen. Om du vet redan från början att bordet kommer att utsättas för mycket spill från mat och dryck kan det vare en god idé att välja en bordsskiva i linoleum eller laminat, eftersom det inte är så känsligt och enkelt kan torkas av.

Högkvalitativa material för en lång hållbarhet. Många HAY matbord finns att välja i en uppsjö av olika varianter, i material som ek, ask, nanolaminat, linoleum och laminat. Här kan man ofta även välja mellan olika typer av finishar, som bland annat svartbetsad, mattlackad, såpad eller klarlackad ytbehandling. Detta har inte bara en påverkan på träslagets utseende, utan kan också hjälpa till att skydda ditt matbord från slitage. Har du till exempel små barn, men samtidigt föredrar trä över laminat, kan du välja en klarlackad finish då träet porer täpps igen och blir mindre känsligt. Med en bordsskiva i massiv ek kan du också slipa ner eventuella repor med tiden. Glöm bara inte bort att ytbehandla skivan på nytt efteråt!

Vill du ha ett rektangulärt, ovalt eller runt matbord? Runda matbord har onekligen en överlägsen förmåga att inkludera alla middagsgästerna, då alla får en god uppsyn åt alla håll. Ett långt rektangulärt bord kanske saknar denna effekt, men är samtidigt väldigt enkel att placera då de raka linjerna går väl ihop med väggarna i rummet. Man kan nästan säga att ett ovalt matbord får det bästa av två världar, då långsidorna kan användas som riktlinjer tillsammans med rummets väggar och kortsidorna ger bättre utrymme för extra gäster. 

Nya utföranden i valnöt
Nya utföranden i valnöt
Nya utföranden i valnöt
Nya utföranden i valnöt
  • Privat
  • Företag
Meny