Husesyn i Malmö – Västra hamnen | Olsson & Gerthel

Husesyn i Malmö – Västra hamnen

Olsson & Gerthel gör nedslag i fyra kreativa Malmö-hem. Ta del av inspiration, tips, färg, form och massor av spännande inredning. Under hela perioden erbjuder vi dessutom reducerade priser på det mesta i vårt sortiment, samt ett lite extra fint pris på ett väl kurerat urval av våra favoriter. Välkomna att inspireras!


710 Quaderna från Zanotta, Decoupage från Vitra och Drawing 7 från The Wrong Shop

Inom hemmets fyra väggar pågår våra liv. Våra hem berättar därför mycket om vilka vi är. Inredning och design kan ibland framstå som något exklusivt, och till och med som något ytligt. För oss på Olsson & Gerthel handlar inredning om omtanke. Vi ser på inredning och formgivning som något som får oss att må bra. Det kan handla om komforten hos en fåtölj och funktionen hos ett skrivbord. Det kan också handla om att överraska och om att få oss att bli glada.


Eames House Bird från Vitra, Eames Plastic Armchair RAR från Vitra, Rice Paper Shade från HAY och Organic Stool från Serax

Sammantaget är vårt bästa inredningstips att bo och inreda som man lever. Investera i just möbler som på något sätt får dig att må bra. Vi har besökt en lägenhet med två våningar i Västra hamnen i Malmö. Huset är sedan många år tillbaka ett känt landmärke i området sedan cykelhotellet Ohboy öppnades. Projektets utgångspunkt är att leva så klimatsmart och grönt som möjligt – även i en urban miljö som denna. Arkitekturen är sparsmakad och material noga övervägda. Husets råa betong bäddas in av växter på fasad, tak och runt omkring. I det här hemmet finns det plats för kreativitet, växter, matlagning och lugn och ro.


Cork Model C från Vitra, Togo från Ligne Roset och Akari UF3-Q från Vitra

Inredningstips för ett kreativt hem


Oblique från Flos, 220 Mezzadro från Zanotta, Neon LED Tube från HAY

Mycket saker behöver inte alltid betyda rörigt. Så göm inte undan det du använder. Tycker du exempelvis om att sy, låt symaskinen få en plats!


Mags Soft Low (Linara 216) från HAY, Daphine från Lumina och BIT från Massproductions

Börja med en lugn bas och addera färg efterhand. Då kan man enkelt byta stil om man skulle ändra sig med tiden.


Standard Chair från Vitra

Förvara gärna i öppna hyllor. Böcker, vackra ting från resor och annat kan bli ett fint och levande kollage.


Colour Crate från HAY

Satsa på korgar. Strukturera och organisera på ett kul sätt. Det blir både lätt att hitta och trevligt att titta på.


Bellhop från Flos, Sowden Toaster från HAY, Salam från Guy Degrenne, Coffee från HAY och Tin by Sowden från HAY

Omsorg kring detaljerna. Det är detaljerna som gör att det blir kreativt och inte rörigt. Göm undan det som är överflödigt. Satsa istället på vackra vardagsföremål som kan få lov att stå framme.


Cork Model A från Vitra, Mi 472 Eva från Bruno Mathsson, NOC Wall från HAY, sängkläder från Magniberg, Drawing 8 från The Wrong Shop

  • Privat
  • Företag
Meny