Work in progress: Simon Vendin | Olsson & Gerthel

Work in progress: Simon Vendin

Simon Vendin har de senaste åren legat bakom mängder av vackra tavlor, som ofta hänger i vår butik. Bland dessa är det framförallt serien Landscape som tagit fart, och under utställningen Work in progress under Southern Sweden Design Days hänger det fyra nya målningar i vår butik.

Berätta om serien Landscape

- Mina målningar i serien Landscape började som en väldigt abstrakt bild jag gjorde år 2018. Den bestod av några kraftiga penseldrag av mattsvart färg och en vit prick på en rå linneduk. Målningen blev väldigt uppskattad vilket gett mig inspiration att utveckla serien till de landskapsliknande motiv de är idag.

Berätta om din konstnärliga process. Hur kan vägen mot en färdig slutprodukt se ut?

- Jag inleder med att jag punktvis målar ut färg över linneduken jag rullat ut på golvet. Därefter började jag måla fram, i detta fallet, ett landskap med början där färgen ligger, fyller på med färg där det behövs tills jag känner mig nöjd.

Hur vet man om det är bra nog?

- Det vet man nog aldrig, men när jag nått fram till ett motiv som ger mig lugn och som jag har svårt att släppa blicken från när jag tittar på – då vet jag att det är bra nog för mig.

Var finner man inspiration?

- Den frågan har jag också ställt mig själv och kommit fram till att jag inte behöver inspireras för att måla. Det är måleriet som inspirerar mig.

När vet du att du nått en färdig slutprodukt?

- När jag spikat på ramen, satt dit pricken och min signatur är tavlan färdig. Då rör jag inte motivet mer.

>> Läs mer om Simon Vendins och de andra formgivarnas verk här <<

  • Privat
  • Företag
Meny