Emma von Brömssen | Kuddar och posters | Olsson & Gerthel
Emma von Brömssen är designern bakom både kuddar och posters med mönstret Stäpphöna

Emma von Brömssen

Emma von Brömssen är en mönsterdesigner, baserad på den svenska västkusten. Hon är en frilansare som med jämna mellanrum samarbetar med olika varumärken som bland annat Svenskt Tenn, House of Rym och Eco Wallpaper för att nämna några. Strax efter sin examen från HDK, Högskolan för Design och Konstverk i Göteborg, 2008 startade hon sitt eget varumärke under sitt eget namn.

Hon blev även belönad med Elle Decorations pris, Årets Stjärnskott, 2016 med motiveringen: "Bländande skicklighet kombinerad med en stark känsla för all den inspiration som naturen ger är grunden till den mönsterskatt som Årets stjärnskott skapat. Hon är en konstnär som lyckas överföra sitt unika uttryck till tapeter och textilier".

Bland Emma von Brömssens vackra verk är det ofta naturinspirerade inslag som träder fram, och hennes klassiska mönster Stäpphöna har fått en enorm uppmärksamhet. Stäpphöna ritade hon redan under sin tid på HDK, och tillhör idag hennes personliga favoriter. Även på Olsson & Gerthel kan du köpa både kuddfodral och posters med Emma von Brömssens populära mönster, Stäpphöna.

Hållbarhet och kvalité är några av de egenskaper som utmärker både hennes varumärke och henne själv som designer. Eftersom hon alltid vågar gå sin egen väg och låta varje verk ta sin tid, känns hennes produkter alltid välplannerade och förfinade in i minsta detalj. Hennes flitiga användning av iögonfallande, nordiska färgtoner tillsammans med de olika mönsterna, inspirerade från naturen, gör också att hennes verk får hemmet att kännas levande.

Hittar du ej varan du söker från Emma von Brömssen? Kontakta oss så hjälper vi dig.
Meny