Gyllstad | Ekologiska kuddfodral och väskor | Olsson & Gerthel

Gyllstad

Gyllstad är ett varumärke som tar fram vacker inredningstextil, med ett stort fokus på miljövänlighet och ekologiskt tänk. Företaget grundades 2014 av designern Ulrika Gyllstad, som tidigare arbetat med stora varumärken som GANT och H&M. Eftersom hon har en så lång erfarenhet inom modebranschen, känns det självklart att vi på Olsson & Gerthel även erbjuder några av hennes fantastiskt läckra necessärer.

Genom Gyllstads organiskt mönstrade utbud av produkter hittar man allt från kuddfodral, necessärer och anteckningsblock till tyger i meterpris och väskor. De vackra mönsterna, inte sällan präglade av ljuvliga färgtoner som harmonierar med det skandinaviska hemmet, ser man alltid den starka kopplingen till Ulrikas generösa miljötänk.

Hur tänker Gyllstad kring miljön då?

På Gyllstad vill man vända det negativa tänket om att "Jag är en så liten del av den här världen att det inte spelar någon roll vad jag gör". Med hennes långa erfarenhet från textil- och modeindustrin är hon väl medveten om alla de brister som finns kvar än idag. Något som hon planerar att ändra på.

"Det vore omöjligt att lansera en textilkollektion 2014, utan att tänka på framtiden och vår ömtåliga jord. Den traditionella textilindustrin lämnar en del övrigt att önska vad gäller ekologiskt tänkande. Jag vill göra allt jag kan för att medverka till en bättre miljö och till rättvis handel. Den absoluta merparten av mina produkter är tillverkade av certifierade ekologiska tyger och jag använder den mest miljövänliga trycktekniken som finns tillgänglig idag", säger Ulrika Gyllstad själv.

I hennes sortiment hittar du kuddfodral och necessärer, vävda i tyger certifierade med både GOTS och IVN. Hennes produkter trycks med både digitaltryck och traditionell screenteknik, på två olika tryckerier med lång erfarenhet som båda är certifierade med Oeko-Tex standard 100. De pigment hon valt att använda är även certificerade med Oeko-Tex, som gör tygerna godkända för till exempel babykläder. Ulrika Gyllstad är sannerligen en designer som ligger i framkant vad gäller miljö!

Hittar du ej varan du söker från Gyllstad? Kontakta oss så hjälper vi dig
Meny