Magnus Olesen | Olsson & Gerthel
Magnus Olesen

Magnus Olesen

Magnus Olesen är ett danskt varumärke som grundades 1937 med en stark tro på danskt hantverk. De allra första möblerna från Magnus Olesen var klassiska stoppade möbler som kort därefter tillsammans med arkitekter fick en enklare, modernistisk touch. Filosofin och tron på danskt hantverk är fortfarande en av grundstenarna i företaget som idag utvecklar och tillverkar möbler av hög kvalitet och hållbarhet i samarbete med dagens ledande designers och arkitekter. Därtill hör bland annat soffor, fåtöljer, stolar och bord som resulterar i möbler med en funktionell, estetisk och unik design. Som en av Magnus Olesens återförsäljare i Sverige kan vi på Olsson & Gerthel erbjuda hela deras sortiment.

Under företagets långa historia har de arbetat med flera designers som varit delaktiga i att utforma Magnus Olesens imponerande produktsortiment. Företagets största framgång fick man i samarbete med möbeldesignerna Rud Thygesen & Johnny Sørensen som var med och tog fram bord och stolar i serien MO 107 som även blev framröstad till årets stol 1972. Andra designers som varit delaktiga i skapandet av några av Magnus Olesens idag mest omtyckta möbler är bland annat Ib Kafod-Larsen, Niels Gammelgaard och Says Who.

Hållbarhet och kvalitet är kärnvärden hos Magnus Olesen som ser det som sitt uppdrag att skapa hållbara möbler som matchar kunders behov och krav. Företaget har alltid varit fokuserad på livslängd och hållbarhet. Därav genomgår alla delar strikta tester för att säkerställa en lång livslängd så att de kan användas och uppskattas i många, många år framöver. Alla företagets produkter är även tillverkade för att demonteras så att de kan återvinnas så att varje del av möbeln enkelt kan återvinnas på rätt sätt. Däribland stolen Ø som med fokus på hållbarhet endast är monterad med en enda skruv och enkelt kan demonteras.

På Olsson & Gerthel kan du köpa produkter från hela Magnus Olesens sortiment både online såväl som i vår butik på Engelbrektsgatan 9 i centrala Malmö.


 

Hittar du ej varan du söker från Magnus Olesen? Kontakta oss så hjälper vi dig.
  • Privat
  • Företag
Meny