20-årskalaset fortsätter! | Olsson & Gerthel

20-årskalaset fortsätter!

Olsson & Gerthel har trott på estetiska värden i 20 år, sedan starten 1990. Vi säljer skönhet och god funktion i form av möbler, belysning, textilier, presentartiklar, böcker mm. 20 årVi är också rådgivare till den som vill bygga eller inreda sin bostad eller sitt kontor. De första åren var en ekonomisk ökenvandring men nu tycks vi ha nått grönare betesmarker. För detta vill vi tacka våra kunder genom att lämna ett rabattkort på 20% av värdet på de nyköp och nybeställningar som görs i vår butik mellan den 1 Oktober och den 20 Oktober.

Under vårt 20-årskalas har vi ytterligare en kampanj med de tidlösa 'Plastic Chairs' av paret Eames. Vid köp av 6 stolar betalar du enbart för 5. Dessutom får du ytterligare 20%248 x 174 i rabattkort från oss. Vi tar ett exempel. Vid köp av 6 st. Plastic Sidechair DSX, som kostar 1 930 kr st, betalar du endast 9 650 kr (Ord. pris 11 580 kr) och erhåller samtidigt ett rabattkort på 1 930 kr, alltså 20% av köpesumman. Observera att rabattkort endast erhålls vid köp över 1000 kr. Rabattkortet kan du använda som betalmedel efter det att kalaset är över, den 21 Oktober, och är giltigt t.o.m. den 30 Juni 2011.

Fira med oss i helgen...

Under de 20 dagar som vi firar vårt 20 årskalas kommer flertalet av våra leverantörer och designers att besöka oss och visa upp nyheter och delar ur deras sortiment som vi inte visat våra kunder tidigare. Förra helgen hade vi besök av Montana, Ruben, Källemo, Susanne Gerthel och By Lassen. Denna helgen kommer följande leverantörer...

String

Stringhyllan är en svensk designikon och är minst lika populär idag som den var för 60 år sedan. nissestrinning Arkitekten och formgivaren Nils Strinning (1917 - 2006)  lanserade hyllsystemet samtidigt som den medverkade i Bonniers Bokhylletävling 1949, en tävling som Nils vann. string_maj-09_29964Sedan dess har Stringhyllan fått en mängd svenska och internationella priser och utmärkelser. String Furniture saluför även en annan medaljvinnare inom hyllkategorin, nämligen Cell. Likt Stringhyllan är det en lätt hylla som ser ut att sväva i luften. Från String Furniture kommer ägaren Peter Erlandsson att vara på plats i butiken under fredagen den 8 Oktober.

PJ Furniture

P.J. Furnituer, tidigare P.Jeppesen Møbelfabrik, tillverkar klassiska trä- och stoppmöbler. Colonial ChairMed en imponerande lista på arkitekter och formgivare, Cuba Chairså som Ole Wanscher, Nissen & Gehl , Morten Gøttler mfl, har dem vackert tidlösa möbler i sitt sortiment. Under fredagen den 8 Oktober visar deras svenske representant upp två av deras mest kända fåtöljer, Egyptian Stoolnämligen Cuba Chair, Colonial Chair och Egyptian Stool.

Susanne Gerthel

susanneSusanne Gerthel är en av grundarna till Olsson & Gerthel. Hon har ofta många järn i elden och susannes-bordförutom sitt arbete som inredare har hon tagit fram ett vackert bord och en handfull stilrena smycken. Borden kom till för att Susanne tyckte att det allt som oftast blev för många träslag i hemmen. Hennes bord är gjorda i metall i form av kuber, som kan fås lackerade eller rostfria med topp av glas, sten eller marmor._mg_9461 _mg_96632Smycken har Susanne gjort sen unga år. Hennes smycken har fokus på tidlöshet, stilrenhet och minimalism. Hon blandar smakfullt silver och guld, ibland även med brillianter. Susanne kommer själv att vara på plats för att visa sina bord och smycken under fredagen den 8 Oktober.

IRE / Voice

För 2 år sedan valde de båda smålandsföretagen IRE Möbel och Voice Furniture att samarbeta för att kunna erbjuda helhetslösningar till sina kunder. Med ett stort sortiment med allt från stoppmöbler till matsalsbord och förvaringsmöbler. overtimeVoice Furniture lägger främst fokus på stilrena förvaringsmöbler som passar in väl i våra moderna hem. swellEtt stort sortiment tillsammans med ett öga för smarta funktioner bildar Voice Furniture. På senare tid har de knytit åt sig väletablerade formgivare som Stina Sandwall och designkollektivet Form Us With Love. IRE Möbel gör hantverksmässigt överlägsna soffor och fåtöljer som tillverkas i västgötska Tibro. AvecEtt stort sortiment med stilrena utformningar utmärker IRE Möbler. Från IRE / Voice kommer Jonas att vara på plats i butiken under fredagen den 8 Oktober samt lördagen den 9 Oktober.

A E O

A E O Studios är formgivaren Anna Elzer Oscarsons varumärke, vars vackra fat och klot i keramik Annanyligen kommit in i vår butik. Anna har fått stipendium från bl.a. Orrefors och Göteborgs slöjdförening,  samt blivit tilldelad Elle Interiors Designpris. Dusty DiamondsFrån A E O kommer självaste Anna Elzer Oscarson att vara på plats under lördagen den 9 Oktober, ett ypperligt tillfälle att få träffa en formgivare på framfart. Hjärtligt välkomna!

10% på Snö från Asplund

Slutar om:

Meny