Husesyn i Malmö – Gamla Väster | Olsson & Gerthel

Husesyn i Malmö – Gamla Väster

Olsson & Gerthel gör nedslag i fyra kreativa Malmö-hem. Ta del av inspiration, tips, färg, form och massor av spännande inredning. Under hela perioden erbjuder vi dessutom fina erbjudanden på ett väl kurerat sortiment. Välkomna att inspireras!

Inom hemmets fyra väggar pågår våra liv. Våra hem berättar därför mycket om vilka vi är. Inredning och design kan ibland framstå som något exklusivt, och till och med som något ytligt. För oss på Olsson & Gerthel handlar inredning om omtanke. Vi ser på inredning och formgivning som något som får oss att må bra. Det kan vara komforten hos en fåtölj och funktionen hos ett skrivbord. Det kan också handla om att överraska och om att få oss att bli glada.

Sammantaget är vårt bästa inredningstips att bo och inreda som man lever. Investera i just möbler som på något sätt får dig att må bra. Denna vecka besöker vi ett hem där den röda tråden är grön. Den här familjen bor i en luftig våning på två plan mitt i centrala Malmö. Här har vi låtit basen vara vit och accentfärgen grön. I en färgsprakande mix av tavlor, växter, böcker och sällskapsspel bor en stor familj. De bytte en lantlig skånelänga mot stadslivet, men ville på något sätt bibehålla den mysiga atmosfär som ett gammalt hus ger.

1. Inred med möbler så att hela familjen får plats. Välj möbler som ska få lov att användas, och undvik känslan av finrum.

2. Gör en tavelvägg. Våga blanda färger, mönster och uttryck. Den röda tråden behöver inte alltid vara tydlig. Det kan ibland räcka med att det är personligt utvalt.

3. Tänk på att hemmet är en plats där vi gör våra vardagliga sysslor. Se till att möblera så att hela familjen får plats till att göra det.

4. Välj möbler som du mår bra av att sitta i och vara runt. Var uppmärksam på hur du känner dig när du väljer en möbel.

5. Ha utgångspunkt i något när du väljer den röda tråd som ska löpa genom din heminredning. Det kan vara en ärvd möbel, men det kan också vara arkitekturen som ni bor i.

6. Ta känslor på stort allvar. Hur vill du att det ska kännas när du kommer hem? Vad är det första du upplever när du kommer innanför dörren? Ställ frågor till dig själv och vandra på så vis genom ditt hem.

7. Fastna inte i detaljer – grunden ligger i de stora penseldragen. Har du en god grund så är det enkelt att addera detaljer. Tänk på att detaljerna ska vara ting du bryr dig om och använder. Annars blir det på låtsas.

8. Låt det ta tid. Det tar tid att inreda ett hem och så bör det vara. Möbler är ofta stora investeringar som kräver mycket tankeverksamhet.

9. Kör du fast? Ta hjälp av en inredare!

  • Privat
  • Företag
Meny