Husesyn i Malmö | Olsson & Gerthel

Husesyn i Malmö

Olsson & Gerthel gör nedslag i fyra kreativa Malmö-hem. Ta del av inspiration, tips, färg, form och massor av spännande inredning. Under hela perioden erbjuder vi dessutom fina erbjudanden på ett väl kurerat sortiment. Välkomna att inspireras!

Inom hemmets fyra väggar pågår våra liv. Våra hem berättar därför mycket om vilka vi är. Inredning och design kan ibland framstå som något exklusivt, och till och med som något ytligt. För oss på Olsson & Gerthel handlar inredning om omtanke. Vi ser på inredning och formgivning som något som får oss att må bra. Det kan handla om komforten hos en fåtölj och funktionen hos ett skrivbord. Det kan också handla om att överraska och om att få oss att bli glada.

Sammantaget är vårt bästa inredningstips att bo och inreda som man lever. Investera i just möbler som på något sätt får dig att må bra. Denna vecka besöker vi ett hem strax utanför Malmö där konsten och havet fick lov att vara utgångspunkt när vi gjorde inredningen.

Tillsammans med kunden bestämde vi oss snabbt för att arbeta vidare med det uppslagna temat “havsnära”. I detta fallet innebar det att kulörer runt om i hela huset fick lov att gå i en ton som för tanken till turkost hav.

“Havsnära” skulle dock inte på något sätt anspela på ett nautiskt tema, utan istället samspela med familjens stora intresse för färg, form och – i synnerhet – konst.

Arbetet ledde oss vidare in på en spännande bana där formstarka designklassiker skulle få lov att skapa en harmonisk helhet. Harmoni handlar om balans och det behöver inte alltid handla om att skapa ett lugn.

Det kan lika gärna handla om att balansera upp uttrycksfulla möbler, konstobjekt, mattor och belysning. I det här fallet arbetade vi mycket med kontrastverkan. Här lät vi olika material få “krocka” på ett roligt sätt.

Den öppna planlösningen som finns mellan matsal och arbetsrum-/sovrumsflygeln innebar att alla delar av inredningen skulle fungera ihop, sett från olika vinklar av huset.

 

  • Privat
  • Företag
Meny