Kinto | Glas, muggar och mer med japansk design | Olsson & Gerthel

Kinto

Kinto är ett japanskt designföretag som tillverkar vackra muggar, glas, kannor och mycket mer. Det japanska företaget grenar även ut i flera närliggande varumärken som bland annat Kikomi som är inriktat på köksredskap så som kokkärl i keramik och Atelier Tete som fokuserar på tekannor och tallrikar.

På Kinto kommer inspirationen ofta från saker som skiftet mellan årstiderna eller trevliga middagar med familj och vänner. Alltid med målet om att förenkla vardagen och skapa fler tillfällen där du kan slå dig till ro och njuta av en kopp te eller kaffe. Samtidigt har Kinto alltid en perfekt balans mellan funktion och estetik.

Deras produkter är ofta tillverkade i glas eller keramik, inte sällan med vackra och genomtänkta detaljer i metall. I sin strävan efter att ta fram allt från tekannor till muggar som gör vardagen lättare, lyckas de också alltid ta fram ett formspråk som står över tillfälliga trender. Ofta blir deras produkter också väldigt personliga och mer omtyckta med tiden, då inspirationen hämtas från de tillfällen i livet som ligger användaren själv varmt om hjärtat.

Hittar du ej varan du söker från Kinto? Kontakta oss så hjälper vi dig
Meny