Linum | Kuddar och plädar i kvalité | Olsson & Gerthel

Linum

Linum är ett svenskt företag som grundades 1966, med ett brett sortiment av kuddar och plädar med en fantastisk design. De har gjort sig kända för att tillverka produkter av högkvalitativa material och textilier. Det är inte ovanligt för deras plädar och kuddar att ha fantastiska färgtoner och innovativa kombinationer av härliga naturmaterial.

Vad som kännetecknar varumärket och deras vackra produkter är att de lägger en enorm vikt vid smådetaljer, hur små de än må vara. Deras filosofi är att ingen detalj är för subtil eller oviktig att framhäva, och det bidrar ofta till en komfort utan dess like samtidigt som färgerna och materialen lyfter fram ett otroligt detaljerat och vackert yttre.

Många designälskare fastnar för just Linum och deras produkter på grund av det breda utbud av mönstrade såväl som enfärgade kuddar och plädar och deras exceptionella texturer och färger.

Tänker Linum även på miljön?

Sedan starten 1966 har de varit i framkant vad gäller att hitta hållbarhet i både material och tillverkning. Linum har utvecklat en närhet till naturen som lett till ett minskat utnyttjande av dess resurser, genom att använda sig av högkvalitativa material. Hela deras sortiment är även certifierade enligt ISO 14001. I färgningen av deras produkter använder de uteslutande en teknik, godkänd av Oeko-Tex, i ett slutet vattensystem där 94% av vattnet återanvänds och resten avdunstar. Inte heller några hälsofarliga kemikalier används och deras textilier är både antistatiska och allergivänliga.

Hittar du ej varan du söker från Linum? Kontakta oss så hjälper vi dig.
  • Privat
  • Företag
Meny