PP Möbler | Tidlös dansk design | Olsson & Gerthel

PP Möbler

PP Möbler är ett danskt familjeägt snickeri, grundat 1953, med en djupt rotad tradition i att tillverka möbler av kvalité i en klass för sig själva. Deras kärlek för trä i kombination med innovation och skickligt hantverk har gjort PP Möbler till ett ytterst exklusivt varumärke, präglat av internationellt kända och prisbelönta produkter.

Olsson & Gerthel erbjuder med stor glädje flera klassiska stolar och fåtöljer från PP Möbler som bland annat PP701 Minimal Chair, PP501 The Chair, PP225 Flag Halyard och PP66 kinastolen. Med deras odödliga design står de än idag obestridda och vi är glada att ha dessa fantastiska möbler i vårat sortiment.

Sedan deras start på 50-talet har de skapat flera unika möbler med hjälp av ett flertal fantastiskt duktiga formgivare. Det som varit den gemensamma nämnaren för alla av dessa designers är deras exceptionella känsla för form och design. Även om Hans J. Wegner varit den som oftast stått i fokus, har även namn som Thomas Alken, Søren Ulrik Petersen, Zaha Hadid och Jørgen Høj med stolthet fått lämna sitt avtryck hos PP Möbler.

De skickliga hantverkarna på PP Möbler har ända sedan första början lagt en enorm mängd tid och omsorg på varje individuell möbel de tillverkat. Hans J. Wegner var imponerad av deras passion, från början till slut, och inledde därför tidigt sitt samarbete med snickeriet. Han ska ha sagt "Personalen på PP Möbler består av mycket skickliga hantverkare som arbetar seriöst med även de minsta av detaljer. Ingenting lämnas åt slumpen."

Hemsida  http://www.pp.dk
  • Privat
  • Företag
Meny